Karbohydrater

Denne maten bør du spise for å gå opp i vekt

Hvis du spiser masse og fortsatt ikke greier å gå opp i vekt, så kan det hende det du spiser som er problemet. Vis kjærlighet til den rette maten.

Helkorn
Helkorn inneholder store mengder glukose som fungerer som kroppens viktigste kilde til energi. Helkorn er en sunn kilde til karbohydrater, noe som gjør det mulig for proteinet til å bli brukt for å øke muskelmasse.

Nøtter
Nøtter inneholder betydelige mengder kalorier selv i en liten porsjon. To håndfuller av mandler eller rundt 18 cashewnøtter kan gi 160 kalorier. Nøtter inneholder flerumettet fett som tilbyr sunne kalorier i kostholdet ditt. Derfor bør nøtter som mandler, valnøtter, cashewnøtter, solsikkefrø, linfrø, og gresskarfrø bli spist.

Avocado
Denne frukten er rik på fett og kalorier. En gjennomsnittlig avokado inneholder rundt 300 kalorier og 31 gram fett. Dessuten er fettet som finnes i avokado enumettet og dermed godt for hjerte.

Poteter
Poteter er den rikeste kilden til karbohydrater og komplekse sukker derfor er de sterkt anbefalt for undervektige personer. Kokte, grillet eller bakte poteter vil bidra til effektivt vektøkning.

Pasta og nudler
Det kan lett og raskt tilberedes på mange måter, og er kaloririke kilder til karbohydrater.

Tørket frukt
Tørket frukt er en rik kilde til fiber. Videre har det høyt innhold av vitaminer og mineraler som er nødvendige for den generelle helse. Det er også høyt med kalorier som kan bidra til å oppnå det kalorioverskuddet som er nødvendig for å gå opp i vekt.

Storfekjøtt
Storfekjøtt har et høyt proteininnhold som hjelper med å bygge muskler ved å gi 15 til 20 prosent av daglige kaloribehovet.

Smoothies
Smoothies er et utmerket alternativ til å konsumere ekstra kalorier i flytende form. Gode oppskrifter her

Smør
Smør inneholder rundt 100 kalorier per spiseskje, og vil definitivt hjelpe deg med vektøkning.
Det er også en god kilde til vitamin A, B12, E, K2, og D, mineraler som kalsium, fosfor og kalium, omega-3-fettsyrer, og omega-6 fettsyrer.

Banan
Banan er en av de sunneste og ernæringsrike frukter vi har. En banan inneholder rundt 90 kalorier, og er rik på karbohydrater.

Ost
Ost inneholder rundt 400 kalorier pr 100gram. Bruk ost i din daglige diett for å få i gang vektøkningen.

Bønner
Bønner er rike på protein, noe som vil hjelpe deg å bygge muskler. Bønner er også en rik kilde til vitaminer, mineraler og omega-3 og omega-6 fettsyrer. Enkelte typer bønner inneholder store mengder kalorier

Egg
Egg er fullpakket med næring. Det er en god kilde til protein, fett, vitaminene A, D, folat, og kolin, og mineraler som kalsium, selen, fosfor og kalium. Ett kokt egg vil gi deg rundt 75 kalorier.

Fisk
Fisk er fullstappet med proteiner, omega-3-fettsyrer, omega-6-fettsyrer og mineraler slik som kalium, fosfor, magnesium og kalsium. Fet fisk har mer omega-3-fettsyrer og vil hjelpe deg med å senke kolesterolet. Du kan få ca 200 kalorier fra 100 gram fisk.

Mørk sjokolade
Mørk sjokolade er en god kilde til fett, protein, mineraler. Den bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk, beskytter mot hjerte- og karsykdommer og bidrar til økt vekt.

Müesli
Müesli er en blanding av bakt havre, puffet ris, nøtter, honning og brunt sukker. 100 gram Müesli vil gi deg 471 kalorier. Den er rik på karbohydrater, fett og proteiner. En perfekt start på dagen.

Peanøttsmør
Det er et godt alternativ til vanlig smør. 100 gram peanøttsmør har 588 kalorier. Det vil virkelig hjelpe deg opp i vekt.

Melk
Helmelk er bra for de som ønsker å gå opp i vekt. Helmelk er rik på fett, karbohydrater og proteiner. Et glass med Helmelk kan inneholde så mye som 150+ kalorier.

Fullkornbrød
Fullkorns brød er et sunnere alternativ. En skive har ca 130 kalorier, og er en god kilde til fett, karbohydrater, proteiner, kostfiber og vitaminer. Selv om det brukes for vekttap, kan det også brukes til vektøkning når konsumert i nok mengde.

Hvitt kjøtt
Kylling og kalkun er regnet som hvitt kjøtt. Vanligvis er kyllingfilet brukt som slanking, Men siden målet her er å legge på seg så spis kyllinglår, vinger og klubber med skinn.

Havregrøt
Havregrøt er et populært alternativ til frokost for de som ønsker å gå ned i vekt. Men det fører også til vektøkning ettersom det er rikt på karbohydrater, fett, proteiner, mineraler og vitaminer. Den beste måten er å servere det med helmelk og tørket frukter.

Yoghurt
En God morgen yoghurt er 200+ kalorier. Den vil fungere perfekt som lite mellommåltid.

Oljer
Vegetabilske oljer slik som olivenolje, soyaolje, palmeolje og jordnøttolje er gode kilder til fett og fettsyrer. Disse oljene inneholder ikke skadelige transfett, og derfor er et sunt alternativ til å legge på seg. En spiseskje med olje kan inneholde så mye som 100+ kalorier.

Majones
En spiseskje med majones inneholder 94 kalorier, og siden det er ikke mye du ikke kan bruke det på så funker det magisk for vektøkningen.

Iskrem
Jepp, du leste riktig… trenger ikke være sjenert med å trykke iskrem nedi halshullet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *