Pass på kroppen din i en hektisk hverdag

Pass på kroppen din i en hektisk hverdag

Det er ikke alltid like lett å få tid til å passe godt på egen kropp i en hektisk hverdag. Likevel er dette den beste investeringen du kan gjøre, for du har jo bare en kropp som du skal leve i resten av livet. Det er derfor viktig at du lager plass i timeplanen din til å passe godt på kroppen din. Vi skal i denne artikkelen komme med noen gode tips til enkle tiltak du kan gjøre i hverdagen for at det skal bli lettere for deg.

 

Uansett hvor hektisk du har det i hverdagen så er du nødt til å ta deg tid til å passe på deg selv. Det trenger ikke å ta lang tid og det trenger heller ikke å være store og eller omfattende endringer i livet – alt hjelper. La oss ta en titt på et par gode tips.

 

Hodepine i hverdagen

Gjentagende hodepine er et stort problem blant mange nordmenn. Det kan være mange grunner til at du ofte har hodepine og det er ikke alltid like lett å finne ut av hva som er grunnen til at det fortsetter å komme tilbake. Blålys fra datamaskin, TV og telefon er ofte en av mange grunner til hodepine. Blålysbriller kan være en enkel løsning dersom du tror at det kan være dette som er problemet. Ellers er det viktig at du får i deg nok mat og drikke ettersom dette kan ha en stor innvirkning på hodepinen. Hvis du ikke føler at hodepinen går bort selv etter å ha prøvd ut disse tiltakene så anbefaler vi at leser mer om det her.

 

Trening i hverdagen

Enkel trening er viktig for både kropp og sjel. Det er viktig at du får inn litt enkel mosjon og styrketrening i hverdagen slik at kroppen holder seg sterk og sunn. Dette trenger ikke å bety at du skal bruke flere timer om dagen på treningssenteret, det er masse man kan gjøre hjemme eller i nærmiljøet. Du kan for eksempel sjekke ut appen «Seven» som varsler deg om at det er på tide med en syv minutters treningsøkt. Denne kan du enkelt gjennomføre hjemme når du har tid til en pause. En times gåtur et par ganger i uka er også helt supert både for kondis, ben, rygg og ikke minst for hodet. En liten tenkepause ute har aldri skadet noen.

 

Mat i hverdagen

God og sunn mat gjør både kroppen og hverdagen godt. Enten du ønsker å holde en stabil vekt, gå opp i vekt eller gå ned i vekt så er kosthold og mat en viktig del av dette. Dette betyr ikke at du er nødt til å begynne å telle kalorier eller veie all maten du spiser, men det er en god ide å passe på at du har et sunt og variert kosthold. Pass på at du får i deg nok grønnsaker, karbohydrater og proteiner slik at kroppen får det den trenger for å fungere som den skal.