Slik spiller du kortspillet «boms og president» 

Slik spiller du kortspillet «boms og president» 

Boms og president er et kortspill mange kjenner til fra før av, men kanskje er du en av dem som ikke har fått det med deg helt enda. Da har du i så fall kommet til rett sted for vi skal nemlig gå gjennom reglene til dette morsomme spillet slik at du også kan bli med på en runde eller to for å se om du blir boms eller president.

Dette er et kortspill der dere kan være så mange dere vil, så lenge dere er flere enn to. Grunnen til at dere må være fler enn to er fordi alle kortene skal deles ut, og da vil motparten naturligvis ha alle de kortene du ikke har – og det er ikke så spennende.

Slik begynner dere spillet

President kortspill er et kortspill der dere begynner med å dele ut alle kortene i de to kortstokkene. Kløver 3 er det høyeste kortet og det bør bare være en med i spillet. Under kløver 3 kommer 2, så ess og så videre. Målet med spillet er å bli kvitt kortene sine raskest mulig. Den som først blir ferdig med alle kortene sine blir president, i midten finner du nøytral hvis dere er tre spillere, eller visepresident og viseboms dersom dere er fire. Helt på bunden finner vi bomsen.

 

Når dere spiller så er det bomsen som starter, eller den med ruter tre hvis det er første runde. Vedkommende legger ut enkel, par, tre like, fire like – hva som helst. Neste spiller blir nødt til å legge på samme antall kort, men det må også være høyere. Det vil si at hvis første spiller har lagt ut tre 4’ere så må neste man legge ut tre like kort som er høyere enn fire. Slik fortsetter det til en sier pass.