styrketrening

Hvordan gå opp i vekt med styrketrening

Styrketrening er den beste men også den mest krevende formen for å gå opp i vekt. Resultatene av slitet vil i det minste få deg til å se meget bra ut, og i bedre helse.

Regn ut ditt kaloribehov
En kalori er en enhet av energi, når det forbrukes blir det enten brukt som drivstoff eller lagret som fett. Når man skal ned i vekt vil man ha kaloriunderskudd, noe som betyr at du forbrenner mer kalorier gjennom aktiviteter enn du inntar gjennom mat. For å gå opp i vekt så gjør du det motsatte: Innta mer kalorier enn du forbrenner.

1 kilo fett er 7000 kalorier. Det vil si for hver kilo du ønsker å legge på deg så må du innta 7000kalorier + kroppens daglige forbruk. Bruk kalorikalkulator for å finne ut ditt daglige forbruk.

Velg kaloriene med omhu
Gjør ditt beste for å konsumere næringsrik og kaloririk mat. Slik som oljer, nøtter, frø, avokado, rødt kjøtt, egg, melkeprodukter og fet fisk er gode valg for å konsumere masse kalorier uten å fylle magen til randen.

Karbohydrater kan tilby de samme kaloriene per gram som protein, men gjør deg mindre mett. Så ikke vær redd for å legge til noen ekstra karbohydrater til måltidene. Velg karbohydrater som har lavere innhold av fiber, slik at du ikke mett så raskt. Hvit ris og pasta, brød og frukter er en vinner.

Men vær forsiktig med frukt og grønnsaker som har høyt innhold av vann. Ja de har mye vitaminer og mineraler men vil fylle opp magen din raskt. Hvis du har problemer med å få i deg nok kalorier løpet av dagen, så kan du bytte ut noe av grønnsakene og fruktene med multivitaminer.

Fett er en vinner
Fett har dobbel mengde kalorier pr gram enn proteiner og karbohydrater. Kroppen brenner også 5 til 30% mindre kalorier på fettet enn hva de gjør med proteinene og karbohydratene.
Derfor bør du blande inn ekstra olivenolje i alt du kan.

Styrketrening
Det du bør fokusere på med styrketrening er tunge løft som knebøy, benkpress og markløft som gir de beste forutsetningene til å legge på seg mest muskler. Men det er viktig å ikke glemme mindre muskelgrupper. Finn treningsprogrammer og les mer om styrketrening her

Kosttilskudd
Kreatin – Bidrar til å øke ytelsen din på styrketreningen. Økt ytelse betyr mer vekter som betyr mer muskler som betyr mer vekt på kroppen din.

ZMA – Hvis du vil at musklene skal vokse, må du gi dem restitusjonstid for å komme seg etter trening. ZMA er en av de ledende kosttilskudd for muskel reparasjon og gjenoppretting.

Gainer – Kommer ofte med mye proteiner, karbohydrater og fett slik at du kan øke kaloriinntaket lett.

Protein – Bygger muskler og når du trener styrketrening trenger du mye proteiner. Det er ikke dumt å investere i ren proteinpakke hvis du får nok karbohydrater og fett gjennom kostholdet.

Få nok søvn
Som i enhver treningsregime så er søvn en viktig del av helbredelsesprosessen. Musklene vokser ikke når du er på treningsstudioet, de vokser når du hviler og sover.

Ha tålmodighet og ikke mist motivasjonen
Trene opp muskler er ikke en rask prosess. Det tar mye tid og dedikasjon. Gi deg selv et par måneder med trening før du vurderer å stoppe. Sørg for å finne motivasjonspåfyll når det trengs.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *