nøtter

Hvordan gå opp i vekt på en sunn metode

Dette er den beste metoden men også den vanskeligste metoden for å gå opp i vekt. Hvis du har problemer med å gå opp i vekt kan du se på andre av våre artikler her.

Regn ut ditt kaloribehov

En kalori er en enhet av energi, når det forbrukes blir det enten brukt som drivstoff eller lagret som fett. Når man skal ned i vekt vil man ha kaloriunderskudd, noe som betyr at du forbrenner mer kalorier gjennom aktiviteter enn du inntar gjennom mat. For å gå opp i vekt så gjør du det motsatte: Innta mer kalorier enn du forbrenner.

1 kilo fett er 7700 kalorier. Det vil si for hver kilo du ønsker å legge på deg så må du innta 7700kalorier + kroppens daglige forbruk. Bruk kalorikalkulator for å finne ut ditt daglige forbruk.

Planlegg måltidene
Måltidene bør har riktig balanse mellom proteiner, karbohydrater og riktig type fett.
Det er anbefalt 60% – 70% med karbohydrater, 10 – 15% proteiner og mindre mengde fett.

Velg fullkorns alternativer
Fullkorns produkter er rik på fiber og har mer energi enn andre alternativer, som vil gi diverse helsefordeler. Velg produkter som fullkorns ris, pasta og brød.

Velg magert kjøtt
Magert kjøtt har mindre mengder mettet fett enn annet kjøtt, som er gunstig for hjerte. Kjøtt er en rik kilde til jern, magnesium, sink og B-vitaminer. Fokuser på hvitt kjøtt som kylling, kalkun men også sjømat som laks.

Spis Grønnsaker
Dette hjelper ikke mye for å legge på deg, men er viktig for din helse. Skal vektøkningen gjøres sunt, så trenger kroppen vitaminer for å fungere optimalt. Legg til grønnsaker som kål, brokkoli, spinat og løk.

Spis ofte
Når du er på en diett som ikke gir maks kalorier pr måltid så er det viktig å spise ofte slikt at magesekken er aldri tom. Ikke gå lengre enn 3 – 4 timer pr måltid. Er du mett så ta en neve nøtter, som gir masse kalorier og bruker lite mageplass pluss er meget sunt.

Drikke
Vann sies å være det sunneste alternativet, men skal du opp i vekt bør du velge andre sunne alternativer. Lag deg gode smoothies som gir næring tilbake, men har du ikke tid til det så drikk melk eller diverse juice som gir deg næring.

Trening
Styrketrening er hva du bør fokusere på hvis du ønsker å gå opp i vekt. Det vil hjelpe deg å bygge muskler som veier mer enn fett, og gir deg en sunn kropp.

Kosttilskudd
Gå opp i vekt på den sunne metoden kan være vanskelig, derfor bør man ikke se vekk fra å bruke kosttilskudd som kan hjelpe deg på veien. Les mer om det her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *